ОШ"Јелена Ћетковић"
ВРАЊСКА 26, БЕОГРАД

 
OŠ Jelena ćetković

Почетна страна
О школи
Упис у нашу школу
Контакт
Фотогалерија
Часопис "Јелена"
Медији о нама
50 година школе
Јавне набавке

ОРГАНИЗАЦИЈА РАДА
Програм и организација школе
Правила понашања, закони, правилници
Распоред по сменама
Школски календар
Отворена врата, допунска и додатна
Распоред писмених и контролних задатака
Распоред одржавања секција
Распоред одржавања припремне наставе
Дан отворене школе
Остала обавештења
Школски развојни план
О НАМА
Ученици генерације
Успеси на такмичењима
Наставници
Наши успеси
Занимљивости

Школски инф. систем
 

Aktuelnosti


 • 21.10.2011. poseta izložbi dinosaurusa

Dana 21.oktobra 2011.godine učenici šestog razreda, zajedno sa svojim nastavnicama Mirjanom Lončarević i Vesnom Todorović-Ristić, su prošetali do ušća i izložbe dinosaurusa, Svi zajedno , posmatrajući praživotinje u stvarnoj veličini, vratili smo se u daleku prošlost i zamišljali tadašnji život.
Učenici su uživali, fotografisali se i kreativno proveli petak poppodne..
Nakon posete izložbe organizator je učenicima podelio i sokić-dva (tek da se setimo gde smo).
Uz mnoštvo fotografija...zadovoljni...šaljemo vam srdačan pozdrav iz dalekog trijasa.
Nina Todorović – 6/3, Ana Bulatović – 6/5, Milica Helmih – 6/5

21.10.2011. - poseta izložbi dinosaurusa
 
 • 21.10.2111. - Dani Viminacijuma u Zubotehničkoj školi

Sedam učenika petog i sedmog razreda posetili izložbu "Dani Viminacijuma u Zubotehničkoj školi"


 • 17. i 18. 10.2011. ODRŽANO INICIJALNO TESTIRANJE UČENIKA OSMOG RAZREDA

 • 14.10.2011. učanici 5-4 posetili Pedagoški i Etnografski muzej

Učenici 5-4 sa odeljenjskim starešinom posetili Pedagoški i Etnografski muzej. Cilj posete - upoznavanje učenika sa kulturnom baštinom Srba u 19. veku


 • 13.10.2011. - Poseta učenika VIII razreda Pedagoškom muzeju u Beogradu

Dana 13.10.2011. godine, 5 učenika VIII razreda OŠ „Jelena Ćetković“ posetilo je Pedagoški muzej u Beogradu, u ulici Uzun Mirkovoj 14, sa nastavnikom istorije Filipom Trajkovićem.
Cilj posete bio je upoznavanje sa istorijom školstva u Srbiji i načinima na koji se izvodila nastava tokom 19. veka, a sve u okviru predmeta svakodnevni život u prošlosti. Poseta je organizovana u saradnji sa zaposlenima iz ove ustanove, koji su učenike toplo primili, proveli kroz svoju izložbenu postavku i upoznali ih sa delatnošću kojom se bavi ovaj muzej, a sve na prihvatljiv način deci tog uzrasta, čime su zaposleni pokazali veliku stručnost i strpljenje. S druge strane, poseta je organizovana kako bi učenici u praksi upoznali ono što na samim časovima u školi ne bi moglo u potpunosti da im bude dočarano samo pisanom ili usmenom rečju.


 • 13. 10. Nastavničko veće Organizovano je kao predavanje o inkluziji.

 • Realizacija programa Dečje nedelje od 3. do 9. oktobra 2011.

3.10.2011. SVEČANO OTVARANJE DEČJE NEDELJE - „LICEM U LICE SA DECOM“ - PRIJEM DECE KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE
Predstavnici Đačkog parlamenta OŠ“Jelena Ćetković“ Katarina Aranđelović i Jana Vranaš, prisustvovale su SVEČANOM OTVARANJU DEČJE NEDELJE „Licem u lice sa decom“, tradicionalnom susretu dece i mladih sa predsednikom Opštine i njihovim saradnicima.Sa njima je bila nastavnica Marija Brkić.
Vođen je neforalni razgovor o problemime a sa kojima se učenici i nastavnoci susrećuu svom svakodnevnom radu.Učenici naše škole su se zahvalili na pomoći koju je Opština pružila u toku renoviranja naše škole tokom leta, a i nakon toga.

4.10.2011.Gradska opština Zvezdara, „LEPOTA RAZLIČITOSTI“.
Ispred opštine Zvezdara, sa početkom u 11 časova, održan je kolažno zabavno-umetnički program, pod nazivom „LEPOTA RAZLIČITOSTI“.  Deca su predstavila svoje dečje plesne i muzičke grupe, solo pevače, rok bendove, recitatore... Ovom događaju prisustvovali su i deca iz vrtića i škola, udruženja za decu sa smetnjama u razvoju, dečji animatori...
Našu školu je predstavila učenica trećeg razreda  Ivković Emilija, koja je svojom ritmičkom tačkom zadivila prisutne.Sa njom je bila, naravno i učiteljica, Milica Pajić Lazarov.
Cilj ove manifestacije, skretanje pažnje javnosti i promocija prava deteta na stvaralaštvo, kulturu i igru, u potpunosti je realizovan.

5.10.2011. Biblioteka “Branko Miljković”, Bulevar kralja Aleksandra 298.
Ciklus radionica „I JA SAM ILUSTRATOR“, voditeljke Jana Adamović i Mina Spasić.
Radionica 3 - ILUSTRUJEMO DUŠKA RADOVIĆA - za predškolce i mlađe osnovce.
U ovoj  veoma zanimnjivij i nadasve krearivnoj i edukativnoj  radionici, učestvovali su učenici odeljenja II-5: Nataša Gašić, Emilija Ranković, Mihailo Milićević i Pavle Gavranović u pratnji svoje učiteljice Marije Manojlović.

 6.10.2011. – Priredba za đake prvake u svečanoj sali škole (Povodom obeležavanja „Dečje nedelje“ i prijema učenika u savez Prijatelja dece, priređena je PRIREDBA u svečanoj sali škole. ). Učenici trećeg razreda zajedno sa svojim učiteljicama i hor u pratnji Mire Munđe ugostili su naše đake prvake. Tom prilikom svaki učenik je dobio DOBRODOŠLICU i čokoladnu bananicu za sladak početak i dobru saradnju u narednom druženju.

U periodu od 3. do 14. oktobra 2011. godine, trajala je humanitarna akcija „DECA – DECI“, sa SŠ „Boško Buha“. Tom prilikom prikupljali smo školski pribor (sveske malog formata, olovke, gumice, drvene bojice, flomastere, krede u boji, plastelin, tempere...). Akcija je uspešno realizovana. Prikupljene stvari su 19. 10. 2011. godine prosleđene deci SŠ „Boško Buha“.
izveštaj sačinila Marija Manojlović


 • 03. 10. Đački parlament – Katarina Aranđelović i Jana Vraneš prisustvovale su svečanom otvaranju Dečje nedelje „Licem u lice sa decom“.

Sa njima je u pratnji bila nastavnica geografije Marija Brkić. U neformalnom razgovoru učenici su razgovarali o svakodnevnim problemima sa kojima se sreću. Učenici naše škole su govorili o prednostima svoje renovirane škole i zahvalili su se na svakoj pomoći. Prijem je završen prigodnim koktelom.
Otvaranje Dečije nedelje je započelo prijemom kod predsednika opštine Zvezdara. Vođen je neformalni razgovor o problemima sa kojima se učenici i nastavnici susreću u svom svakodnevnom radu. Problemi su brojni u većem broju škola. Učenici naše škole su se zahvalili na velikoj pomoći  Opštine našoj školi, koja je skoro u potpunosti renovirana za vreme letnjeg raspusta.
Sva deca su pozvana da uzmu učešće u radionicama povodom Dečije nedelje. Prijem je završen prigodnim koktelom za učenike i nastavnike u holu Opštine. • 30. 9. 2011. - Poseta učenika VI razreda Pedagoškom muzeju u Beogradu,

Dana 30. 9. 2011. godine, 14 učenika VI razreda OŠ „Jelena Ćetković“ posetilo je Pedagoški muzej u Beogradu, u ulici Uzun Mirkovoj 14, sa nastavnikom istorije Filipom Trajkovićem.
Cilj posete bio je upoznavanje sa istorijom školstva u Srbiji i načinima na koji se izvodila nastava tokom 19. veka, a sve u okviru predmeta svakodnevni život u prošlosti. Poseta je organizovana u saradnji sa zaposlenima iz ove ustanove, koji su učenike toplo primili, proveli kroz svoju izložbenu postavku i upoznali ih sa delatnošću kojom se bavi ovaj muzej, a sve na prihvatljiv način deci tog uzrasta, čime su zaposleni pokazali veliku stručnost i strpljenje. S druge strane, poseta je organizovana kako bi učenici u praksi upoznali ono što na samim časovima u školi ne bi moglo u potpunosti da im bude dočarano samo pisanom ili usmenom rečju.


 • 29. 09. Poseta Muzeju narodne banke Srbije

Učenici sedmog razreda koji pohađaju SVAKODNEVNI ŽIVOT U PROŠLOSTI sa predmetnim nastavnikom Draganom Mišić realizovali su posetu Muzeju narodne banke Srbije, gde su videli stalnu postavku novca i hartija od vrednosti, gledali film o Narodnoj banci Srbije i kovnici novca u Topčideru. Sve vreme je sa učenicima bio i kustos muzeja, koji je bio ujedno i stručni vodič. Učenici su dobili na poklon novčanicu sa svojim likom. Prisustvovao je 21 učenik, uz odobrenje roditelja.


 • 27.09.2011. godine učenici sedmih razreda su učestvovali u radionicama DANI OTKRIĆA na Kolarcu i PMF-u

Učenici sedmih razreda su učestvovali u radionicama DANI OTKRIĆA na Kolarcu i PMF-u (odsek Hemija ), koje su organizovali Centar za promociju nauke. Naši učenici su posetili radionice iz Hemije, Fizike i Arhitekture.
Radionica iz Hemije je ponudila  učenicima  eksperimente,  kako se pravi ''ljigavac'', ''srebrno ogledalo''  i ''suvi led'', dok su učenici na fizici istraživali na koji je način potonuo Titanik (šta je potrebno da bi se neka tela održala na vodi), kako iz probušene flaše ne iscuri voda, zatim eksperiment ''Kartezijanski gnjurac'' gde su učenici iz ovog eksperimenta učili o sili potiska, sili Zemljine teže i lebdenju, zatim kako uz pomoć salvete i čaše izvaditi novčić iz tanjira punog vode a da se prsti ne pokvase, kako se objekat u kom je snižen pritisak može koristiti kao ''plameni usisivač'', te su na kraju  učenici ispitivali jačinu atmosferskog pritiska uz pomoć plastične flaše. Učenici koji su bili na arhitekturi su imali priliku da sami projektuju svoj stan  u datoj razmeri (da naprave raspored prostorija kako misle da je najbolje a onda dodaju i nameštaj koji bi trebao da se nalazi u svakoj sobi) koristeći profesionalni pribor za crtanje.
Cilj posete ovim radionicama je bio približavanje nauke i tehnologije učenicima, zatim da podstiče kreativnost kod učenika, te da se razvija interesovanje/radoznalost  za nauku, i da se upoznaju sa nekih naučnim i tehnološkim dostignućima.
Učenici su zadovoljni i oduševljeni radionicama, a posebno oduševljenje učenici ističu kroz mogućnost samostalnog učestvovanja u ogledu/eksperimentu.
Ove radionice je posetilo 60 učenika sedmog razreda. Radionice su održane 23.09.2011. godine u trajanju od 90 minuta (od 11:00 do 12:30). Nastavnici koji su pratili decu su Snežana Hercegovac (organizator odlaska), Biljana Drndarski, Jelena Predić, Mira Katić, Dragana Mišić.
Učenike pohvaljujemo za lepo ponašanje na putu od škole do Kolarca i nazad, kao i samo prisutvovanje radionicama.
Izveštaj napisala
Snežana Hercegovac


24. 09., subota, održan Šumarski višeboj

VI razred u okviru Beogradskog festivala cveća, sportska takmičenja spretnosti – podizanje ekološke svesti dece (nastavnica Mira Lončarević).

24. 09. Park „Manjež“, Beogradski festival cveća

Poseta naših učenika sa nastavnicom Mirom Lončarević


 • 23.9 2011. učenici trećeg razreda posetili Sportski centar ,,Olimp“.

Na sportski dan je krenulo svih pet odeljenja trećeg razreda zajedno sa svojim učiteljicama: Stanković Milenija, Cvetković-Marković Vesna, Notić Dragana, Ninković Mirjana i Toskić Aleksandra. Do Sportskog centra i nazad nas je pratio policajac iz Policijske stanice ,,Zvezdara“.
U Sportskom centru su bile organizovane razne sportske aktivnosti: košarka, tenis, fudbal, odbojka, rukomet. Organizatori ovih aktivnosti su bili treneri Sportskog centra ,,Olimp“.
Učenicima je bila poslužena užina – sok i krem bananica. Svi su bili veoma zadovoljni i aktivno su učestvovali u svim sportovima, naročito u tenisu. Sportske aktivnosti su  trajale od 12.00 do 14. 30 časova.


 • 23. 09. poseta botaničkoj bašti „Jevremovac“.

Učenike vodili nastavnici: Brankica Simić (geografija), Mira Lončarević (biologija).


 • 23. 09. Pedagog škole prisustvovo je prezentaciji projekta „Nastavnici kao lideri“

Skup je organizovao Centar za interaktivnu pedagogiju u saradnji sa Fakultetom za obrazovanje Kembridž univerziteta. O međunarodnoj mreži nastavnika koji su uključeni u projekat govorio je profesor Dejvid Frost sa saradnicima, a prisutnima su preneta iskustva rada na projektu u školama u Engleskoj. Predstavnici škola iz Srbije koje su realizovale projekte podeljene u četiri oblasti (1. informisanje roditelja i učenika; 2. edukacija roditelja; 3. uključivanje roditelja u nastavne i vannastavne aktivnosti; 4. učešće roditelja u rešavanju problema školskog života), predstavili su kolegama svoja iskustva, nakon čega je bila organizovana diskusija.


 • 22.09. Škola je učestvovala na izložbi nagrađenih radova na konkursu „Alternativna mobilnost“

Škola je učestvovala na izložbi nagrađenih radova na konkursu „Alternativna mobilnost“, koji je raspisao Gradski sekretarijat za saobraćaj i Ministarstvo životne sredine. Izložba je otvorena u galeriji „Ozon“. Učenici:
- Miloš Manojlović, V-5
- Mihajlo Miladinović, VI-2
- Milica Milošević, VII-2
- Katarina Kovačević, VIII-2
- Ivana Stjepčević, IV-3
- Emilija Ivković, IV-3
- Nikola Dabović, IV-3
dobili su majice i bedževe. Nagrađene učenike su vodile učiteljica Milica Lazarov i nastavnik likovne kulture Ana Petrović.


 • Katarina Trbojević, učenica odeljenja 6-5, osvojila nagradu za najbolji rad na ,,IX MEĐUNARODNOM SALONU STRIPA”

  mail
  U septembru, 2011. god. u Beogradu, održan je ,,IX MEĐUNARODNI SALON STRIPA (Internsational Comics Festival).

Ove godine na konkurs je pristiglo 250 radova iz čak 32 države uključujući Škotsku, Letoniju, Uzbekistan i Mijanmar.

Odlukom žirija, nagradu za najbolji rad, u kategoriji do 15 godina, osvojila je učenica naše škole KATARINA TRBOJEVIĆ.

Priznanje ,,Mladi lav (Young  Lion Special), u rukama naše Kaće, s ponosom se prošetalo i kroz školu. Čestitke drugova, direktorke i nastavnika je primala kao odrasla ,,lavica”, a u krugu svog odeljenja 6/5, sa svojim drugarima i razrednom pojela se i po koja bombona – tek da se proslavi.

BRAVO KAĆA! • 17. 09. u našoj školi održan seminar "Pretpostavke uspešne nastave". Seminaru prisustvovalo 47 nastavnika

 •  01.09.2011. POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA

Svečana priredba za prijem prvaka održana 01.09.2011. godine u Zvezdara teatru

Svečani prijem učenika prvog razreda - 1.9.2011. Zvezdara teatar

 • 25. do 28. avgusta šef računovodstva, Jasmina Tasić prisustvovala seminaru „Aktuelna pitanja u poslovanju, radu i organizaciji u ustanovama vaspitanja i obrazovanja

INSTITUT ZA EKONOMIKU I FINANSIJE u saradnji sa ZAVODOM ZA UNAPREĐIVANJE OBRAZOVANJA I VASPITANJA organizovao je savetovanje na temu: „Aktuelna pitanja u poslovanju, radu i organizaciji u ustanovama vaspitanja i obrazovanja“. Savetovanje je održano od 25. do 28. avgusta 2011. godine u Lukovskoj banji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


        

 

OŠ "Jelena Ćetković"
Objavljivanje i kopiranje informacija i fotografija sa sajta moguće je samo uz pismenu saglasnost rukovodstva škole.
design by:
e@leksa

 

skola
Novinarska redakcija časopisa "Jelena"